La Galeria Alta acollirà l'obra de Joel Meyerowitz / Alta Gallery exhibits Joel Meyerowitz's body of work.

El Periòdic, 13 January 2022

 El Periòdic d'Andorra

 

 

La Galeria Alta, ubicada a Anyós, acollirà l'obra retrospectiva del fotògraf Joel Meyerowitz. L'exposició recull una selecció de les 24 fotografies més representatives de la seva extensa i rica carrera, les quals dialogaran amb l'espai habilitat de la galeria. L'obra es podrà visitar a partir del divendres 21 de gener fins al 21 d'abril, sempre amb cita prèvia.

Joel Meyerowitz va néixer a Nova York l'any 1938 i no ha deixat de capturar fotografies des de l'any 1962. Tot i que sempre s'ha vist a si mateix com un fotògraf de carrer en la tradició d'Henri Cartier-Bresson i Robert Frank, Meyerowitz va transformar tota la història del medi fotogràfic amb el seu ús pioner de la fotografia a color i una llibertat formal, temàtica i d'energies brillants.

Meyorowitz ràpidament va ser reconegut com una peça fonamental de la història fotogràfica i va exposar a Eastman House, Rochester, l'any 1966 i My European Trip al Museu d'Art Modern de Nova York (MOMA) l'any 1968. A més, va representar als Estats Units en la Biennal d'Arquitectura de Venècia l'any 2002.

El fotògraf novaiorquès va ser l'únic professional a qui se li va donar l'accés sense entrebancs a la Zona Zero després de l'11 de setembre.

Meyerowitz ha publicat més de 40 llibres i la seva obra ha aparegut en més de 350 exposicions entre museus i galeries de tot el món.

El seu treball es pot trobar en les col·leccions privades i públiques més importants, incloses el MOMA, el Museu Metropolità d'Art (MET) i el Whitney de Nova York; el Museu de Boston i l'Institut d'Art de Chicago, entre d'altres.

25 
of 30